Jakob te învaţă cum să găteşti «Sote de carne cu mărar» şi «Lasagna cu pui şi spanac»
Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.
Sote de carne cu mărar
Ingrediente: 600 g carne (de porc sau de pasăre), un castravete, 4 linguri smântână, două de ulei, două linguriţe de muştar, o legătură mărar, sare, piper, zahăr.
Mod de preparare: carnea se taie în fâşii subţiri, se condimentează cu puţină sare şi piper şi se prăjeşte în tigaie.
Se adaugă castravetele curăţat de coajă şi tăiat rondele subţiri, apoi smântâna amestecată cu muştarul.
La sfârşit se adaugă mărarul tocat, o priză de zahăr şi se mai condimentează după preferinţă. Orezul e o garnitură potrivită.
Lasagna cu pui şi spanac
Ingrediente: 400 g spanac, 300 g piept de pui, 3 linguri ulei, o ceapă, 3 bucăţi usturoi, sare, piper, cimbru, nucşoară, o lingură pastă de tomate, 100 ml vin roşu, o conservă de roşii decojite, 100 g foi de lasagna, 90 g brânză (parmezan, emmentaler), 4 linguri smântână.
Mod de preparare: ceapa şi un usturoi, tocate mărunt, se prăjesc în tigaie, se adaugă carnea de pasăre dată prin maşina de tocat, se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
Se adaugă pasta de roşii, se stinge cu vinul roşu. Restul de usturoi se rumeneşte în ulei, se adaugă spanacul, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Într-o formă termorezistentă unsă cu ulei se introduc alternativ foi de lasagna, carne de pasăre tocată, brânză şi spanac.
Deasupra se presară brânză, se acoperă cu smântână şi se dă la cuptor pentru circa 45 de minute (180 de grade).