Lichior de cireșe. Îl poți prepara singur acasă
Ultima actualizare:
Știai că cireșele au fost descoperite în Asia și aduse în Europa de romani? Ei bine, din aceste fructe delicioase poți prepara deserturi, gemuri, compoturi dar și o băutură grozavă: lichior de cireșe.
Lichiorul de cireșe este o băutură dulce, cu care sigur îți vei cucerii musafirii. Ai nevoie de 45 de minute pentru această rețetă.
Ingrediente
- 2 kg cireşe,
- 2 kg zahăr,
- 800 ml alcool dublu rafinat.
Mod de preparare
Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le pui cu zahărul la fiert, la foc mic. Când cireşele au fiert şi siropul a început să se îngroaşe, strecori siropul printr-un tifon şi adaugi alcoolul. Amesteci bine şi laşi să se răcorească. Pui lichidul în sticle sterilizate, le depozitezi într-un loc răcoros, le laşi o săptămână, după care poţi să-l serveşti.
Citește și: