Lichior de struguri - Clementina Cojan
Ingrediente: 1 kg struguri roşii, 3 cuişoare, 800 ml alcool 90 de grade, 200 g zahăr, o păstaie de vanilie.
Mod de preparare:
Boabele de struguri se spală şi se mărunţesc. Se pun într-o cratiţă pe foc şi se lasă să fiarbă 10 minute, din momentul când au început să fiarbă.
Se lasă să se răcească şi apoi se filtrează.
În sucul obţinut se adaugă alcoolul, zahărul, cuişoarele, vanilia şi se lasă la macerat 30 de zile.
Se strecoară, se pune în sticle şi se aşează în cămară.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook