Mâncare de mazăre - Clementina Cojan
Ingrediente: un borcan de mazăre (850 g), 2 cartofi mari, 6 aripioare de pui sau 3 pulpe întregi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 lingură pastă de tomate, sare, piper, delikat.
Mod de preparare: Carnea se spală bine, o porţionăm şi o punem la prăjit în puţin ulei.
Ceapa şi morcovul curăţate şi tăiate cubuleţe mici le punem în uleiul unde am prăjit carnea şi le călim puţin.
Adăugăm cartofii tăiaţi în cuburi mici. Completăm cu puţină apă şi sare, adăugăm şi mazărea lăsând să fiarbă împreună la foc potrivit.
Când legumele sunt aproape fierte punem pasta de tomate şi mai lăsăm câteva minute să se lege sosul.
Potrivim de sare şi piper.
Sfat: Amidonul din cartofi ajută la îngroşarea sosului fără a mai fi nevoie să punem făină.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!