Mazăre cu pui şi morcov – Daniela Gospodariu
Ingrediente
500 g carne de pui;
1 kg mazăre verde;
1 ceapă;
3 morcovi;
1/2 ardel gras roşu;
1/2 ardel gras galben;
1 legătură pătrunjel;
1 linguriţă de boia dulce;
3-4 roşii pasate făcute pastă;
sare/piper(după gust);
Mod de preparare
Se taie carnea de pui (pulpe de pui) în mai multe bucăţele şi se pune la fiert într-un litru de apă. Separat într-o tigaie, ceapa tocată mărunt, morcovii daţi prin răzătoare şi ardeii graşi tăiaţi fidelută se călesc în puţin ulei. După ce carnea este aproape fiartă se toarnă peste legumele călite.
La final se adaugă pasta de roşii şi mazărea spălată bine şi scursă şi condimentăm după gust cu sare/piper/boia dulce. Se mai lasă la foc mic să fiarbă 10 minute după care oprim focul. Se decorează cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte cu mămăliguţă caldă.