Minitarte cu caise, rețeta pas cu pas
Sunt delicioase și ușor de preparat. Invitații se vor linge pe degete! Iată rețeta de minitarte cu caise, pas cu pas.
Ingrediente minitarte cu caise
125 g unt, 250 g făină, 1-2 linguri miere, 2 gălbenuşuri, 4 linguri apă rece, 1 praf de sare, 1 linguriţă Esenţă naturală de lămâie Siciliană Dr. Oetker.
100 g gem de caise fără zahăr, 300 g caise, 2 plicuri gelatină Dr. Oetker.
Mod de preparare Minitarte cu caise
Tai untul rece bucăţele mici. Cerni făina într-un vas, adaugi sarea, mierea, gălbenuşurile, esența naturală de lămâie Siciliană Dr. Oetker şi untul şi amesteci. Adaugi apa rece şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la rece cel puţin 30 de minute. Întinzi aluatul în foaie mai groasă cu sucitorul şi tai cercuri puţin mai mari decât formele de minitarte. Pui aluatul în formele unse, îmbrăcând şi marginile. Le dai în cuptorul preîncălzit 10-15 minute. Între timp, tai felii caisele spălate. Ungi formele cu gem, pui felii de caise şi mai coci încă 15 minute. Laşi să se răcească, prepari gelatina Dr. Oetker după instrucţiunile de pe pachet şi o torni deasupra minitartelor.