Motivul pentru care nu e bine să sărezi friptura înainte de a o găti. Trucul de care trebuie să ții cont

Ultima actualizare:

Gătitul unei fripturi delicioase este arta culinară care implică multe alegeri și trucuri. Un aspect crucial al acestui proces este sărarea cărnii, iar mulți bucătari experimentați recomandă să nu faci acest lucru înainte de a o găti. Deși sarea poate aduce un gust minunat la carne, sărarea în prealabil poate avea consecințe neașteptate asupra texturii și a aromei. În acest articol, vom explica motivul pentru care sărarea prealabilă nu este întotdeauna cea mai bună opțiune și un truc simplu pentru a obține o friptură perfectă.

Friptură. Foto: Shutterstock.
Friptură. Foto: Shutterstock.

De ce nu este recomandat să sărezi friptura înainte de gătire

Sarea are proprietatea de a atrage apa, iar acest aspect poate afecta calitatea fripturii. Atunci când sarea este aplicată direct pe carne și lăsată să stea la macerat, aceasta începe să extragă apa din țesuturile cărnii prin osmoză. Procesul de osmoză presupune mișcarea apei dintr-o zonă cu concentrație scăzută de sare către o zonă cu concentrație mai mare.

Dacă sărezi carnea în prealabil și o lași să stea pentru o perioadă mai lungă, carnea se va usca excesiv. Rezultatul va fi o friptură mai puțin suculentă și mai puțin savuroasă, deoarece apa esențială pentru a păstra textura și aroma cărnii a fost eliminată în timpul procesului de osmoză.

Trucul de care trebuie să ții cont

În loc să sărezi carnea înainte de a o găti, un truc eficient este să aplici sarea chiar înainte de a o pune în tigaie sau pe grătar. Această metodă permite sării să intre în contact cu carnea doar în momentul gătirii, reducând astfel procesul de osmoză și menținând umiditatea cărnii.

O altă opțiune este să folosești sarea ca parte a unui amestec de condimente uscate pe care să-l aplici chiar înainte de gătire. Acest amestec poate include sare, piper, ierburi și alte condimente preferate. Astfel, vei obține o friptură bine condimentată și suculentă, fără a sacrifica umiditatea.

Atunci când vine vorba de gătitul fripturii, aplicarea sării în mod corespunzător poate face diferența între un preparat mediocru și o delicatesă gustoasă. Prin respectarea acestui aspect, vei putea să te bucuri de o friptură perfect gătită, care își păstrează savoarea naturală și textura apetisantă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
1 horoscop 18 iunie 1 iulie 2020 jpg jpeg
branza vac cuptor1 jpg
papanasi jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
liliac sirop getty jpeg
lisabona shutterstock
horoscop jpg
trandafirata profimedia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net