O reţetă gustoasă cu zi: Salată caldă cu paste
Ingrediente: 250 paste tip scoică sau penne, 1 dovlecel, 1 ardei gras (galben sau verde), 500 g roşii, 2 cepe potrivite, 3-4 căţei de usturoi, 150 g caşcaval, 200 g kaizer, ulei de măsline, busuioc, pătrunjel verde, sare, piper
Preparare: cureţi legumele, le speli, le tai felii, cuburi sau fâşii, după preferiţă. Ceapa o tai mărunt sau felii subţiri şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie puţin. Adaugi restul legumelor şi le sotezi 2-3 minute, apoi le scoţi cu spumiera într-un vas termorezistent.
Cureţi roşiile de pieliţe, le tai felii subţiri, adaugi usturoiul zdrobit sau feliat şi le căleşti 2 minute în acelaşi ulei în care ai călit legumele, după care le torni în vasul termorezistent. Adaugi şi kaizerul tăiat bucăţele şi prăjit separat. Fierbi pastele al dente în apă cu sare, le scurgi, le amesteci cu restul ingredientelor, condimentezi şi aromatizezi cu busuioc, pătrunjel verde, sare şi piper, după gust. Adaugi deasupra fâşii subţiri de caşcaval şi introduci vasul la cuptor pentru circa 15 minute, până se întrepătrund aromele şi se topeşte caşcavalul. Le serveşti imediat.