O reţetă gustoasă pe zi: Baclava cu fistic

Ultima actualizare:

Preparare: Se cerne făina într-un castron mare, se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se adaugă uleiul, apa caldă şi oţetul. Se amestecă până se formează un aluat, care se frământă bine până devine omogen şi elastic. Se lasă să se odihnească 20 de minute, apoi se întinde o foaie subţire, pornind de la mijloc spre margine. Se taie foaia de aluat în bucăţi egale cu suprafaţa tăvii în care se va coace. Se aşază o foaie în tava unsă cu unt, se presară peste ea nucă amestecată cu 100 g zahăr şi scorţişoară măcinată, se adaugă apoi altă foaie, se unge cu unt topit, se presară nucă şi se continuă până se termină toate ingredientele. Se introduce tava la frigider 10 minute. Se porţionează prăjitura cu un cuţit foarte bine ascuţit, în pătrate sau romburi potrivit de mari, şi se introduce în cuptorul bine încălzit pentru circa 30-40 de minute, când este uşor rumenită deasupra.Între timp, se fierbe apa cu restul de zahăr, mierea, esenţa de rom, coaja şi zeama de lămâie. Când siropul începe să clocotească, se toarnă peste prăjitură şi se mai lasă în cuptor încă 5 minute, pentru a se însiropa. Se serveşte după răcirea completă, presărată cu fistic măcinat.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop solstitiul de iarna jpg
new year 8465869 1280 jpg
masa Craciun jpg
home 1622401 1280 jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2025 12 Radu Anton Roman 1200x850 webp
horoscop bani jpg
man 9880887 1280 png
mihai voropchievici webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net