O reţetă gustoasă pe zi: Baclava cu nuci şi migdale
Preparare: Pentru aluat, cerni făina într-un castron mare, faci o adâncitură în care torni uleiul, apa călduţă şi oţetul. Amesteci cu o lingură de la exterior spre interior până se încorporează toată făina, apoi frămânţi cu mâna până se formează un aluat omogen. Laşi aluatul să se odihnească 20 de minute, apoi întinzi foi foarte subţiri, cu dosul palmelor, pe o planşetă acoperită cu o faţă de masă înfăinată. Până se prepară umplutura, acoperi foile cu o pânză umezită uşor să nu se usuce,. Tai foile de aluat în dreptunghiuri cu laturile de 15/20 cm, le ungi cu unt topit, aşezi 4-5 foi una peste alta, apoi adaugi amestecul de nuci, migdale, zahăr, scorţişoară şi le rulezi, prinzând capetele în interior. Procedezi la fel cu restul foilor şi cu umplutura până la epuizarea lor. Aşezi rulourile într-o formă unsă cu puţin unt şi le coci circa 40 de minute, la foc potrivit. Între timp, fierbi apa, zahărul şi cuişoarele, la foc potrivit, circa 20 de minute până capătă consistenţa unui sirop puţin îngroşat. Iei siropul de pe foc, scoţi cuişoarele, adaugi zeama de lămâie şi după ce se răcoreşte puţin torni siropul peste rulourile fierbinte. Laşi să se însiropeze circa 30 de minute, după care le serveşti.