O reţetă gustoasă pe zi: Brioşe cu cremă de unt vanilat
Preparare: Pentru brioşe, se freacă untul cu zahărul până devine o compoziţie spumoasă. Se adaugă, pe rând, ouăle, esenţa de vanilie şi se bate bine până se amestecă complet. Apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt şi praful de sare. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe tapetate cu folie specială de copt, doar 3/4, pentru că vor creşte la copt, şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute, la temperatură potrivită. Se scot formele cu brioşe pe un grătar şi se lasă la răcit. Între timp, se mixează untul cu zahărul pudră, adăugat treptat. Se adaugă apoi esenţa de vanilie şi se continuă mixarea până se formează o cremă fermă. Se lasă la frigider până se răcesc complet brioşele. Se pune crema în poş şi se aplică deasupra fiecărei brioşe. Se ornează cu fructe glasate şi se servesc.