O reţetă gustoasă pe zi: Brioşe cu şuncă şi mazăre
Ultima actualizare:
Ingrediente1 cană brânză vaci4 ouă, uşor bătute1 cană făină1 linguriţă praf copt1/4 linguriţă sare1/4 cană şuncă, tocată1/2 cană brânză telemea rasă1 ceapă mică50 g mazăre fiartă unt
Preparare
1. Amesteci brânza cu ouăle, făina, praful de copt şi sarea. Adaugi şunca, telemeaua, ceapa tocată mărunt şi mazărea.
2. Ungi formele cu unt şi torni compoziţia în ele, dar ai grijă să le umpli pe treisferturi, să aibă loc să crească.
3. Le dai la cuptor pentru 25-30 de minute, până capătă o culoare aurie. Încerci dacă sunt coapte cu o scobitoare pe care o înfigi în centrul brioşei.Dacă o scoţi curată, înseamnă că s-au copt.