O reţeta gustoasă pe zi: Budincă de dovlecei
Preparare
1. Speli dovleceii, îi tai felii subţiri sau cuburi. Toci ceapa şi usturoiul şi le căleşti împreună în ulei bine încins, până se înmoaie bine. Asezonezi cu mărar, pătrunjel, rozmarin, sare şi piper, după gust. Laşi compoziţia la răcit. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi strecori, îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri.2. Amesteci într-un castron brânza rasă, gălbenuşurile, laptele, smântâna, nucşoară rasă, după gust, piper şi sare dacă mai este cazul. Amesteci totul până se formează un sos gros. Adaugi dovleceii şi cartofii şi la final încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare.3. Ungi o formă termorezistentă cu unt, torni compoziţia, nivelezi şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. La început, focul trebuie să fie mai tare şi nu deschizi uşa cuptorului circa 15 de minute, apoi laşi focul potrivit, până se coace sufleul şi se rumeneşte frumos deasupra. Îl serveşti cald.