O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu mere
Reţeta gustoasă de azi este chec cu mere.
Ingrediente Chec cu mere:
600 g mere curăţate, 300 g zahăr, 300 g făină, 100 ml ulei, 2 ouă, 1 ½ linguriţă praf de copt, ½ linguriţă scorţişoară, ¼ linguriţă nucşoară, 150 g miez de nuci sfărâmat, 50 g fulgi de ciocolată; Pentru decor: 200 g ciocolată neagră, 50 g unt.
Preparare Chec cu mere:
Tai merele curăţate în cubuleţe, le pui într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul preîncălzit, la 150 °C, 15 minute până se înmoaie, apoi le pasezi. Trebuie să obţii 250 g de piure de mere coapte. Amesteci piureul cu scorţişoara, nucşoara, praful de copt şi cu zahărul. Adaugi ouăle şi uleiul. Pui făina şi amesteci bine. La final, încorporezi miezul de nuci mărunţit şi fulgii de ciocolată. Torni aluatul într-o tavă de chec cu hârtie de copt şi unsă cu unt. Coci checul 50 de minute, la 180 °C. Pentru decor, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi încorporezi untul moale. Torni glazura peste checul răcit. Dai desertul la frigider 1 oră.