O reţetă gustoasă pe zi: Cheesecake cu glazură de ciocolată
Preparare: Se topeşte untul, se lasă să se răcorească şi se amestecă cu biscuiţii măcinaţi şi zahărul pudră. Într-o tavă medie unsă şi tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul de biscuiţi, presând bine cu o lingură. Se mixează la viteză mică brânza bine scursă, se adaugă, pe rând, ouăle, zahărul, făina şi sarea. Se încorporează esenţa de vanilie, zeama şi coaja de lămâie şi smântâna (treptat, câte o lingură). Se toarnă amestecul de brânză peste blat şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute. Se lasă prăjitura să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă. Pentru glazură, se mărunţeşte ciocolata cu lapte, se umezeşte cu puţină apă şi se topeşte la bain-marie (nu trebuie să clocotească). Când s-a topit, se adaugă untul, se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească şi se amestecă energic. Se toarnă glazura peste prăjitura tăiată bucăţi. În mijlocul fiecărei bucăţi se pune ciocolată albă topită şi se întinde în cercuri cu ajutorul unei scobitori.