O reţetă gustoasă pe zi: Ciuperci marinate
Ultima actualizare:

Ciuperci marinate
Ingrediente
1 kg ciuperci mici
200 ml ulei
5 linguri de oţet
2 ardei iuţi roşii
5 căţei de usturoi
2 foi de dafin
sare
piper
1 legătură pătrunjel
Preparare
Alege ciuperci champignon mai mici, curăţă-le şi spală-le foarte bine pentru a se duce nisipul din ele.Pune ciupercile să fiarbă pentru 20 de minute într-o oală împreună cu uleiul, oţetul, foile de dafin, ardeiul iute tăiat fâşii (fără codiţe şi fără seminţe), sare şi piper.Ia oala de pe foc, adaugă usturoiul pisat şi mai lasă ciupercile în zeamă 30 de minute. Scurge-le de zeamă printr-o strecurătoare, aşază-le într-un castron şi asezonează cu pătrunjel tocat.






























