O reţetă gustoasă pe zi: Conopidă murată
Ultima actualizare:
Ingrediente
3 conopide
1 kg morcovi
100 ml oţet
foi de dafin
piper boabe
boabe de muştar
boabe de ienibahar
seminţe de mărar
sare grunjoasă
apă cât cuprinde
Preparare
Speli bine conopida, o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute, pentru a îndepărta eventualii gândăcei. Aşezi bucheţelele de conopidă în borcane bine sterilizate. Aşezi felii de morcovi printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar. Separat, fierbi apa cu câte o lingură de sare la fiecare litru, adaugi seminţe de mărar şi torni saramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit.Se foloseşte ca garnitură la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.