O reţetă gustoasă pe zi: Crap cu sos de smântână
Ingrediente1 crap mare (circa 800 g)1,5 l supă concentrată de legume4 linguri smântână1 lingură făină1 legătură de mărar verde1 lingură ulei de măsline2 linguri unt topit1 lingură zeamă de lămâieboabe de piper roşusarepiper
Preparare1. Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele, se spală cu apă rece şi se introduce în supă concentrată de legume exact când clocoteşte. Se lasă să fiarbă circa 5 minute, apoi se scoate cu mare grijă pe un platou termorezistent. 2. Se unge deasupra cu unt topit, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se presară cu boabe de piper roşu zdrobit şi se introduce în cuptorul bine încins pentru a se rumeni frumos deasupra.3. Între timp, se pune o lingură de ulei într-o cratiţă pe foc, se adaugă o lingură de făină dizolvată în puţină supă de legume în care a fiert peştele şi se lasă să fiarbă, amestecând continuu. Se adaugă din când în când câte puţină supă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până ajunge la consistenţa unui sos. 4. Se ia de pe foc, se adaugă smântâna, mărarul tocat, se potriveşte gustul de sare şi piper. Se aşază sosul pe un platou, se pune peştele şi se serveşte.