O reţetă gustoasă pe zi: Cremă caramel
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 4 gălbenuşuri
- 1 vârf cuţit de sare
- 1 esenţă de vanilie
- 200 g zahăr brun
- 500 ml smântână (25% grăsime)
Preparare
Amesteci patru linguri de zahăr cu smântâna şi atunci când zahărul s-a topit, pui amestecul pe foc şi îl fierbi.Amesteci gălbenuşurile şi le pui peste smântâna fierbinte. Adaugi esenţa de vanilie, sarea şi mai amesteci puţin.Topeşti restul de zahăr într-un vas termorezistent şi agiţi, pentru a acoperi pereţii cu zahăr. Când acesta s-a întărit, verşi crema în vas şi dai la cuptor pentru 40 de minute.Scoţi vasul din cuptor şi, după ce s-a răcit crema, o dai la frigider peste noapte.