O reţetă gustoasă pe zi: Cununiță cu legume
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 500 g legume asortate (morcov, mazăre, ţelină, rădăcină pătrunjel)
- 4 linguri gelatină
- 750 ml supă de legume
- 100 g porumb din conservă
- câteva fire de pătrunjel
- 6 ouă fierte tari
- 2 linguri oţet
- 1 ardei iute roşu
- piper
- sare
Preparare
Prepari supa de legume din două cuburi concentrate şi apă, o dai într-un clocot şi opreşti focul. Când s-a mai răcorit, adaugi gelatina, pui din nou vasul pe foc, amestecând continuu şi laşi supa până e fierbinte, dar nu fierbe. Dai vasul deoparte şi laşi să se răcească.Legumele (congelate sau proaspete) le fierbi în apă cu sare câteva minute, apoi le laşi la scurs. Pui legumele, porumbul şi pătrunjelul tocat mărunt în supa cu gelatină, asezonezi cu oţet şi condimentezi cu piper. Torni puţină supă într-o formă de cozonac rotundă cu gaură în mijloc, aşezi de jur-împrejur ouăle curăţate, torni restul de supă cu legume şi laşi la frigider să se închege. Ornezi cu ardei iute tăiat rondele.