O reţetă gustoasă pe zi: Dulceață de trandafiri
Ingrediente 250 g petale de trandafiri de dulceaţă 2 ceşti de zahăr 4 ½ ceşti de apă sucul a două lămâi
Preparare
Speli petalele foarte, foarte bine şi cu o forfecuţă tai partea albă a fiecărei petale. Nu foloseşti partea maro a unei petale.Aşezi petalele să se înmoaie în apă rece pentru trei zile.Pui petalele într-un castron, presari o ceaşcă cu zahăr şi amesteci petalele ca să te asiguri că toate au luat contact cu zahărul.Într-o cratiţă pui apa, zahărul şi sucul lămâilor. Pui pe foc şi amesteci la foc mic să dizolvi zahărul. Nu-i nicio problem dacă au căzut şi sâmburii din lămâie, căci aceştia au pectină care contribuie la închegarea sucului.Pui şi petalele în acest sirop şi laşi pe foc 20 de minute. Din momentul în care a dat în clocot mai laşi 5 minute până ce amestecul se lipeşte. Opreşti focul şi pui dulceaţa în borcane încălzite și le astupi.Dacă vei consuma dulceaţa în scurt timp de la preparare nu e nevoie de altă sterilizare, iar în caz contrar fierbi borcanele la bain-marie pentru 10 minute.