O reţetă gustoasă pe zi: Lasagna apetisantă
Preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc în uleiul bine încins şi când s-au înmuiat se adaugă carnea tocată. Se condimentează cu sare, piper, oregano uscat, după gust, şi se călesc în continuare, adăugând câte puţină supă până când carnea este bine pătrunsă. Se adaugă sosul de roşii şi vinul şi se lasă să fiarbă încă 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.Separat, se topeşte untul, se adaugă făina, rozmarin, nucşoară, sare, după gust, amestecând permanent, se stinge cu laptele, având grijă să nu se facă cocoloaşe, şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă ca un sos. Se dă deoparte de pe foc.Se clocoteşte apă cu puţin ulei, într-o cratiţă, se pun pe rând foile de lasagna şi se lasă să clocotească un minut, apoi se scot cu spumiera pe un platou, având grijă să nu se lipească una de alta.Se unge o formă termorezistentă cu unt sau ulei, se aşază un strat de foi lasagna, se adaugă sos de carne, sos bechamel, brânză rasă, apoi se reia ciclul până se epuizează ingredientele. Ultimul strat va fi de foi lasagna. Se adaugă apă sau supă până la nivelul stratului de foi şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute. Se taie în tavă şi se serveşte caldă.