O reţetă gustoasă pe zi: Melcişori cu brânză
Preparare: Se cerne făina într-un castron, se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă cu degetele până se obţine o compoziţie nisipoasă. Se adaugă gălbenuşul bătut cu două linguri de apă şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se împachetează în folie şi se lasă la rece circa 30 de minute. Între timp, se rade telemeaua şi se amestecă cu brânza de vaci cremoasă până se omogenizează. Se întinde aluatul în foaie subţire, se întinde crema de brânză şi se rulează. Se taie sulul în felii cu grosimea de circa 1 cm grosime şi se aşază, cu faţa în sus, într-o tavă tapetată cu folie specială de copt. Se coc câteva minute la foc iute, până se umflă, apoi se reduce focul la temperatură potrivită şi se lasă la copt până se rumenesc uşor deasupra.