O reţetă gustoasă pe zi: Musaca de vinete
Preparare: Cureţi vinetele, le speli, le tai felii subţiri, pe lungime, le pudrezi cu sare şi le laşi să se scurgă între două planşete înclinate. Separat, căleşti ceapa tocată mărunt în ulei bine încins până se înmoaie, adaugi carnea tocată şi continui călirea, amestecând mereu, până începe să se rumenească. Stingi cu vin, laşi să mai fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate mărunt, condimentezi cu sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă până scade bine zeama. Între timp, prăjeşti feliile de vinete în ulei şi le scoţi deoparte. Pentru sosul bechamel, topeşti untul, iei vasul de pe foc, adaugi făina treptat, apoi aşezi vasul din nou pe foc, adaugi laptele călduţ, amestecând mereu. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust, şi laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe. Iei sosul de pe foc, adaugi gălbenuşurile amestecate cu caşcavalul ras şi amesteci bine. Când totul este pregătit, aşezi un strat de vinete în vasul termorezistent, presari puţin caşcaval ras, adaugi un strat de carne, alt strat de vinete, caşcaval ras şi repeţi totul până se termină ingredientele. La sfârşit, torni un strat gros de sos bechamel care să acopere bine toată suprafaţa şi introduci musacaua la cuptor circa 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.