O reţetă gustoasă pe zi: Negresă cu nuci
Ingrediente
300 g zahăr
100 g ulei
600 g făină
3 linguri pudră de cacao
300 ml apă
4 linguri gem acrişor
100 g miez de nucă
coajă rasă de lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 linguriţă bicarbonat
50 g zahăr pudră
Preparare
Freci, într-un castron mare, zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul (de caise sau de vişine) şi 300 ml apă.După ce amestecul este omogen, adaugi, „în ploaie”, făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri. Amesteci bine până se obţine un aluat nu prea tare, pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.Prăjitura se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata.Tai prăjitura în tavă, după răcire, şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.