O reţetă gustoasă pe zi: Negresă cu nuci

Ultima actualizare:

    Negresă cu nuci
Negresă cu nuci

Ingrediente

300 g zahăr

100 g ulei

600 g făină

3 linguri pudră de cacao

300 ml apă

4 linguri gem acrişor

100 g miez de nucă

coajă rasă de lămâie

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă bicarbonat

50 g zahăr pudră

Preparare

Freci, într-un castron mare, zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul (de caise sau de vişine) şi 300 ml apă.După ce amestecul este omogen, adaugi, „în ploaie”, făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri. Amesteci bine până se obţine un aluat nu prea tare, pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.Prăjitura se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata.Tai prăjitura în tavă, după răcire, şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net