O reţetă gustoasă pe zi: Panna cotta cu rubarbă coaptă
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 l frișcă
400 ml lapte
esență de vanilie, după gust
30 g gelatină granule
5 tije rubarbă
½ lămâie, opțional
îndulcitor, după gust
Preparare
1. Cureți, speli și tai tijele de rubarbă, le așezi într-o tavă, presari peste ele îndulcitor, zeama de lămâie și dai tava la cuptorul încins până când se înmoaie. Lași la răcit.
2. Pentru panna cotta, așezi pe foc frișca amestecată cu laptele și îndulcitor şi o ții 2 minute.
3. Separat, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în lapte, pui esență și amesteci câteva minute. Torni în pahare cremă până la jumătate, așezi câteva tije coapte de rubarbă și completezi cu cremă, apoi le dai la rece cel puțin 4 ore.