O reţetă gustoasă pe zi: Pască aromată
IngredientePentru aluat500 g făină4 gălbenuşuri200 ml smântână100 g unt la temperatura camerei1 plic de drojdie uscatăarome (coajă rasă de lămâie, portocală, rom)175 g zahăr2 pliculeţe zahăr vanilat
Pentru umplutură
1 kg brânză de vaci bine scursă6 ouă200 g smântână100 g griş300 g zahăr300 g stafidecoajă rasă de portocală1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru decor150 g fulgi de migdale50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Preparare
1. Baţi cu mixerul untul moale, adaugi smântâna şi gălbenuşurile. Adaugi şi restul ingredientelor şi prepari un aluat pe care îl laşi la crescut, la loc cald, aproximativ o oră.
2. Între timp, freci brânza, smântâna şi ouăle cu mixerul până devin o compoziţie cremoasă, apoi adaugi restul ingredientelor şi amesteci uşor.
3. Întinzi aluatul în foaie şi tapetezi cu el o formă rotundă demontabilă unsă cu ulei. Torni umplutura de brânză şi deasupra presari fulgii de migdalele. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute la temperatură potrivită.
4. Scoţi pasca din formă după răcirea completă şi o serveşti pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.