O reţetă gustoasă pe zi: Pască aromată

Ultima actualizare:

    Pască aromată
Pască aromată

IngredientePentru aluat500 g făină4 gălbenuşuri200 ml smântână100 g unt la temperatura camerei1 plic de drojdie uscatăarome (coajă rasă de lămâie, portocală, rom)175 g zahăr2 pliculeţe zahăr vanilat

Pentru umplutură

1 kg brânză de vaci bine scursă6 ouă200 g smântână100 g griş300 g zahăr300 g stafidecoajă rasă de portocală1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru decor150 g fulgi de migdale50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Preparare

1.    Baţi cu mixerul untul moale, adaugi smântâna şi gălbenuşurile. Adaugi şi restul ingredientelor şi prepari un aluat pe care îl laşi la crescut, la loc cald, aproximativ o oră.

2.    Între timp, freci brânza, smântâna şi ouăle cu mixerul până devin o compoziţie cremoasă, apoi adaugi restul ingredientelor şi amesteci uşor.

3.    Întinzi aluatul în foaie şi tapetezi cu el o formă rotundă demontabilă unsă cu ulei. Torni umplutura de brânză şi deasupra presari fulgii de migdalele. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute la temperatură potrivită.

4.    Scoţi pasca din formă după răcirea completă şi o serveşti pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
ingredientele secrete pe care le adauga gospodinele la varza murata jpg
gastro final jpg
click ro (1) png
FOTO pexels Horoscop 27 octombrie
Top 3 optiuni de incalzire pentru casa ta de vacanta jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net