O reţetă gustoasă pe zi: Pește la grătar cu sos de piper
Ultima actualizare:
Ingrediente
2 fileuri de cod
1 dovlecel
1 lămâie
2 linguri capere
1 iaurt mare
3 căţei usturoi
sare
ulei
Preparare
Peştele spălat şi zvântat se sărează şi se lasă 30 minute. Unge-l cu ulei pe ambele părţi, pune zeamă de lămâie şi frige-l pe grătarul bine încins. Altfel, peştele se lipeşte.Taie rondele dovlecelul spălat şi lasă-l la scurs 20 minute pe hârtie absorbantă. Pune rondelele pe grătar, lângă peşte.Prepară sosul astfel: zdrobeşte usturoiul şi freacă-l cu sare până ce se face pastă. Adaugă iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, adaugă caperele fierte şi câteva picături de zeamă de lămâie.