O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu pere si lămâie
Ingrediente
Pentru aluat
600 g făină
200 g unt (margarină)
4 ouă
250 g zahăr
1 praf de copt
1 linguriţă zeamă de lămâie
coajă rasă de lămâie
1 praf de sare
100 g zahăr pudră pentru ornat
Pentru umplutură
5 pere mari
150 g zahăr
scorţişoară măcinată
1 pacheţel de zahăr vanilat
Preparare
Cerni făina, o amesteci cu untul bucăţele până se uniformizează. Adaugi ouăle, pe rând, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lămâie, zahărul, coaja de lămâie şi frămânţi bine, până obţii un aluat uniform. Îl laşi la rece 30 de minute.Între timp, cureţi perele de coajă, scoţi căsuţa seminţelor, le tai cubuleţe şi le căleşti cu zahărul şi cu mirodeniile, amestecând permanent, până scade zeama.Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi. Una dintre ele o aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Deasupra torni umplutura de pere. A doua foaie se taie şuviţe, pe care le aşezi, sub formă de grilaj peste umplutura de pere. Pui tava în cuptorul încins şi o laşi aproximativ 25-30 de minute.Tai plăcinta după ce se răceşte şi o pudrezi cu zahăr.