O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu prune
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- Pentru aluat
- 200 g făină
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- ½ plic praf de copt
- 1 lămâie
- 20 prune din compot
- Pentru crema de brânză
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 ml lapte
- cacao pentru decor
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 plic gelatină
Preparare
Freci untul cu zahărul şi adaugi pe rând gălbenuşurile. După ce s-a omogenizat compoziţia, adaugi făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, coaja de lămâie şi albuşurile bătute spumă cu sare. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, aşezi jumătăţile de prună bine scurse, presari puţin zahăr şi coci în cuptorul bine încins 30 de minute. Laşi să se răcorească.Amesteci într-un vas brânza de vaci bine scursă cu zahărul, laptele, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Adaugi gelatina înmuiată în apă rece şi încălzită la foc mic şi freci bine, să se omogenizeze. Întinzi crema peste prăjitură şi laşi la frigider câteva ore, până se întăreşte crema. Pudrezi cu puţină cacao şi o tai.