O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză și fulgi de cocos
Reţeta gustoasă de azi este tartă cu brânză și fulgi de cocos.
Ingrediente Tartă cu brânză și fulgi de cocos:
Pentru aluat: 250 g făină, 75 g zahăr, 125 g unt rece, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare, 1 ou; Pentru umplutură: 500 g mascarpone, 500 g brânză ricotta, 4 ouă, 125 g zahăr, 2-3 picături ulei esențial de lămâie, 1 lingură zeamă de lămâie, 35 g amidon de porumb, 100 g fulgi de cocos; Pentru decor: 300 g zmeură și mure proaspete, unt pentru uns tava.
Pentru blat, amesteci făina cu cele 2 tipuri de zahăr și cu sarea. Adaugi untul rece tăiat cubulețe. Amesteci până obții o compoziție nisipoasă. Aduni aluatul într-o bilă, îl învelești în folie alimentară și-l dai la frigider 30 de minute. Pentru umplutură, amesteci mascarpone și brânza ricotta, zahărul, oul, uleiul esențial și zeama de lămâie. Adaugi amidonul și 85 g fulgi de cocos. Întinzi aluatul rece într-o tavă de tartă unsă cu unt. Peste aluat presari restul de fulgi de cocos și torni amestecul de brânză. Coci prăjitura 50-60 de minute, la 175 °C. Lași desertul să se răcească în cuptorul fierbinte 15 minute, apoi îl scoți din cuptor. Decorezi prăjitura cu zmeură și mure proaspete.