O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu grilaj
Ingrediente 150 g făină 150 g zahăr 200 g unt 5 albuşuri 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
Pentru umplutură
300 g brânză de vaci
2 ouă
200 g gem de caise
Preparare
Freci untul cu zahărul până devine spumos. Adaugi coaja de lămâie rasă şi făina în ploaie. La sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă şi frămânţi până obţii un aluat potrivit.Opreşti din aluat o bucată şi din restul aluatului întinzi o foaie, îmbraci cu ea interiorul unei forme de tartă şi o umpli cu brânză de vaci amestecată cu ou şi, după gust, şi zahăr. Repartizezi în strat subţire şi uniform brânza şi peste aceasta pui un strat subţire de gem de caise.Întinzi şi bucata de aluat pe care ai oprit-o şi din ea tai cu ruleta de patisserie benzi late de 2 cm. Le aşezi deasupra tartei şi o coci, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute.