O rețetă gustoasă pe zi: Tartă cu mure
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
50 g alune măcinate
50 g zahăr pudră
125 g unt
1 ou
Pentru umplutură
5 foi gelatină
50 ml lapte
250 ml smântână
250 ml frişcă lichidă
100 g zahăr
300 g mure
Preparare
Frămânţi aluatul, opreşti puţin, iar restul îl întinzi în foaie şi o aşezi în forma unsă şi tapetată. Din aluatul păstrat faci floricele, pe care le coci. Pui o foaie de copt peste aluat şi presari boabe de porumb. Coci în cuptor circa 10-15 minute, apoi scoţi hârtia şi laşi aluatul până se rumeneşte.Pui gelatina la înmuiat şi o dizolvi. Amesteci frişca cu laptele fierbinte, adaugi gelatina şi baţi bine. Amesteci smântâna cu zahărul, gelatina, frişca şi murele. Torni compoziţia peste blat şi laşi la rece. Deasupra pui floricelele din aluat.