O rețetă gustoasă pe zi: Tartă fină cu orez și spanac
- Ingrediente
- Pentru aluat
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- Pentru umplutură
- 400 g orez fiert
- 100 g spanac proaspăt
- 1 morcov mare
- 5-6 măsline fără sâmburi
- 1 ardei iute
- 150 g mozzarella rasă
- 4 ouă
- 250 g smântână
- unt pentru uns forma
- sare
- piper
- busuioc
Preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi până obţii o cocă elastică, pe care o întinzi într-o foaie subţire.
Ungi o formă de tartă cu unt, o tapetezi cu făină şi întinzi foaia de aluat, îmbrăcând şi pereţii. Tai cu un cuţit aluatul în exces.Fierbi orezul în apă cu sare, îl clăteşti cu apă rece, îl scurgi şi îl pui într-un bol. Razi peste el morcovul, adaugi spanacul spălat bine şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat fin.Speli măslinele, le tai inele şi le adaugi în bol, peste legume şi orez. Adaugi trei ouă, jumătate din mozzarella rasă, smântâna, condimentezi cu sare, piper şi busuioc şi amesteci toată compoziţia.Torni compoziţia peste aluat, netezeşti suprafaţa tartei, presari mozzarella rămasă, pui oul rămas bătut şi dai totul la cuptor pentru 25-30 de minute.