O reţetă gustoasă pe zi: Tartă-fluturaș
Ingrediente
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g făină
- 50 g amidon
- 1 plic praf copt
- 1 linguriţă cacao
- Pentru cremă
- 200 g frişcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic întăritor frişcă
- 500 g amestec fructe: banane, fructe de pădure, căpşuni, portocale
- 1 plic gelatină transparentă
Preparare: Baţi spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă, 150 g zahăr şi zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr până se întăresc. Amesteci făina cu amidonul, praful de copt şi cacaua. Torni gălbenușurile bătute peste făină, amesteci să se omogenizeze şi încorporezi spuma de albuşuri amestecând uşor, de jos în sus.Torni aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute. Când este gata, dai deoparte hârtia de copt şi laşi blatul să se răcească. Desenezi un fluture, decupezi hârtia, o aşezi pe blat şi, cu un cuţit bine ascuţit, tai blatul în formă de fluture.Baţi frişca lichidă cu întăritorul şi zahărul vanilat. Întinzi frişca pe blat, pui fructele ca în imagine, iar peste ele torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai tarta la rece.