O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu nuci
Ingrediente Tort cu nuci:
Pentru blat: 5 ouă, 5 linguri apă, 175 g zahăr, 1 praf de sare, 150 g făină, 2 lingurițe praf de copt, 100 g miez de nuci mărunțit; Pentru cremă: 175 g zahăr, 250 g miez de nuci, 1 l smântână lichidă, 2 linguri zahăr pudră, 4 linguri lichior; Pentru decor: felii de mandarine, dulceață de căpșuni, 150 g miez de nuci mărunțit.
Preparare Tort cu nuci:
Pentru blat, separi ouăle, bați gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Mixezi albușurile spumă împreună cu sarea. Amesteci compozițiile. Adaugi făina, praful de copt și miezul de nuci. Ungi un ceaun cu fundul rotund cu unt și îl presari cu făină. Torni aluatul în ceaun și-l dai la cuptor, la 180 °C, 35-40 de minute. Pentru cremă, caramelizezi zahărul, pe care îl amesteci cu miezul de nuci sfărâmat. Întinzi caramelul într-o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei. După ce s-a răcit, îl sfărâmi. Bați smântâna lichidă cu zahărul pudră și încorporezi în ea caramelul de nuci. Tai blatul în trei părți egale. Însiropezi cu lichior fiecare felie de blat și o ungi cu o parte din cremă. Îmbraci tortul în crema rămasă și îl decorezi cu miez de nuci mărunțit, dulceață de căpșuni și felii de mandarine.