O reţetă gustoasă pe zi: Tort de weekend
Ingrediente
Pentru pandişpan
8 ouă
8 linguri de zahăr
8 linguri de făină
un vârf cuţit de sare
3 plicuri zahăr vanilat
1 praf de copt
zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru crema de vanilie
6 ouă
3 căni lapte
6 linguri rase cu zahăr
5 linguri cu făină
jumătate de baton de vanilie sau 4-5 plicuri de zahăr vanilat
6-8 piersici
Pentru crema de brânză
400 g brânză de vaci
2 ouă
2-3 linguri de zahăr
esenţă de vanilie
Pentru ornat
300 g zahăr tos
alune
Preparare
Amestecă ingredientele pentru crema de brânză. Pune-o la frigider până la ornarea tortului. Decojeşte piersicile şi coace-le până ce se pătrund.Prepară un pandişpan în acelaşi mod ca la prăjitura cu piersicuţe. Lasă-l să se răcească şi taie-l în două (baza să fie mai subţire).Prepară crema de vanilie astfel: amestecă ouăle cu zahărul, adaugă făina şi, după ce s-au omogenizat toate ingredientele, adaugă treptat laptele călduţ şi zahărul vanilat. Pune amestecul pe foc mic şi amestecă încontinuu, până ce compoziţia se îngroaşă. Las-o să se răcească.Montează tortul astfel: pune blatul subţire pe un platou întins, adaugă crema de brânză, acoperă cu celălalt blat. Pune piersicile tăiate cuburi mai mari şi peste adaugă crema de vanilie. Nivelează bine şi unge în acelaşi timp şi marginile tortului.Pune zahărul pe foc la caramelizat şi adaugă o lingură de apă. Amestecă până ce se topeşte tot zahărul şi pune imediat glazura peste tort. Presară alune mărunţite pe marginea tortului.