O reţetă gustosă pe zi: Plăcinte cu mac și caise
Ingrediente 300 g făină 170 g unt 2 ouă 4 linguri zahăr
Pentru umplutură
200 g mac
400 ml lapte
150 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
10 caise fără sâmburi
1 ou
Preparare
Fierbi macul în lapte 5-7 minute, dai vasul deoparte şi laşi la răcit.Freci untul cu zahărul şi zahărul vanilat până devine spumos. Adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi făina. La sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare şi amesteci uşor până se încorporează complet.Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie specială pentru copt, adaugi umplutura cu mac, pe care o întinzi pe toată suprafaţa aluatului, în strat cât mai uniform iar deasupra aşezi jumătăţi de caise, cu partea bombată în sus. Ungi plăcinta cu oul bătut şi introduce tava în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute.Laşi plăcinta să se răcească în tavă şi apoi o tai şi o serveşti.