Reţete de la cititori: Prăjitură din mălai cu lapte - Mihaela Vanda Scutaru
Mod de preparare: Într-un vas de 3 l se pun laptele, untul, sarea şi se fierbe. Când dă primul clocot, se adaugă făina de mălai în ploaie bătând mereu cu telul pentru a se evita formarea cocoloaşelor. După aproximativ 5 minute, când s-a îngroşat, se ia vasul de pe foc. Când este aproape rece, se adaugă brânza de vaci mărunţită cu furculiţa, smântâna, gălbenuşurile, făina de grâu şi se amestecă bine.La această compoziţie se adaugă albuşurile care au fost bătute spumă împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de rom.
Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se nivelează cu lopăţică de plastic. Se introduce tava în cuptorul bine încins şi se coace 40-50 de minute. Prăjitura se taie în tavă în pătrate şi se serveşte caldă sau rece.