O reţetă gustoasă pe zi: Supă-cremă de cartofi
Ultima actualizare:
Mod de preparare:
1. Speli bine cartofii, îi cureţi de pieliţă, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert în 3 l de apă cu un praf de sare împreună cu morcovii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi. Acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă aproximativ 20-30 de minute, după care pasezi legumele.
2. Într-o altă cratiţă pui la călit în unt topit ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Laşi până când se înmoaie. Adaugi laptele, smântâna, rozmarin, salvie şi sare, după gust. Laşi pe foc până este aproape să dea în clocot.
3. Adaugi cartofii şi morcovii pasaţi peste amestecul de lapte fierbinte şi laşi să fiarbă, la foc mic, 30 de minute. Căleşti legumele congelate în unt topit împreună cu puţină apă. Serveşti supa fierbinte cu legume călite deasupra.