Răsfaţă-te cu o felie de tort de portocale!
Ingrediente:
4 ouă, 2 linguri apă caldă, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 g făină, 2 lingurițe rase praf de copt
Pentru umplutură:
700 g frișcă, 50 g zahăr, 5 linguri zeamă de portocale, 1 lingură zeamă de lămâie, coaja rasă de portocală
Pentru garnitură: felii de portocală confiate (sau felii de carambola, fructul stea), migdale sau alune zdrobite
Mod de preparare:
Baţi spumă gălbenuşurile cu apa caldă. Adaugi, puţin câte puţin, 2/3 din zahăr şi zahărul vanilat, continuând să baţi până se formează o cremă.
Separat, baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le incluzi în crema de gălbenuşuri.
Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor, până se încorporează bine.Află aici cât trebuie să coci blatul şi cum îl montezi