Reţete de la cititori: Bucte cu caşcaval - Naomi Munteanu
Mod de preparare: se amestecă făina, zahărul pudră şi sarea, se topeşte 50 g unt şi se adaugă laptele. Se lasă la răcit până amestecul este călduţ. După care se amestecă drojdia cu acest amestec.
Se toarnă în mijlocul făinii amestecul de lapte cu drojdia, se frământă până se obţine o pastă groasă. Se lasă să se odihnească 30 minute.
Treptat încorporaţi cele 3 ouă uşor bătute şi restul de făină pentru a obţine un aluat moale. Se acoperă şi se lasă la căldură o oră.
Se răstoarnă aluatul pe o suprafaţă uscată după care se împătureşte devenind un sul şi se împarte în 16 bucăţi egale. Caşcavalul se taie bucăţi sau se dă prin răzătoare şi la fiecare bilă se pune în mijloc caşcaval, modelându-le în formă de bile. Se unge o tavă cu unt, se aşează bilele şi se ung şi ele cu unt.
Se lasă la dospit 30 minute după care se bagă la cuptor pentru circa 30 minute.