O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu miere şi nuci

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

1. Încălzeşti mierea, o amesteci cu făină şi după ce se răceşte adaugi untul, gălbenuşurile, pe rând, bicarbonatul, scorţişoara măcinată, praful de cuişoare, amesteci bine până se omogenizează. La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare.

2. Împarţi aluatul în şase porţii, întinzi fiecare bucată de aluat şi o coci pe fundul unei forme unse cu unt şi tapetată cu făină. Timpul de coacere nu trebuie să depăşească 3-5 minute, deoarece foile devin casante. Aşezi foile coapte pe o planşetă pentru a nu se deforma când se răcesc.

3. Pentru prepararea cremei, amesteci făina cu lapte cald, zahărul, zahărul vanilat şi laşi să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi amesteci până se răcoreşte. Separat, mixezi untul până devine spumos. Amesteci crema cu untul, adăugat treptat.

4. Aşezi prima foaie de blat pe un platou adânc, o înţepi cu scobitoarea în mai multe locuri, adaugi un strat generos de cremă, continui în acelaşi fel cu următoarele blaturi până la cel de al cincilea blat. Ungi cu cremă, presari cel de-al şaselea blat fărâmiţat, apoi îmbraci tortul cu glazură de ciocolată topită, frecată cu unt şi amestecată cu nuci măcinate. Laşi tortul la rece 7-8 ore înainte de a fi servit.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net