Reţete de la cititori: Plăcintă cu vişine şi piersici - Aneta Frunză
Mod de preparare:
Într-un bol punem fructele curăţate de sâmburi, peste ele vom pune zahărul, scorţişoara şi făina. Amestecăm uşor (făina se pune pentru a absoarbe zeama ce o vor lăsa fructele).
Împărţim aluatul în trei. Pe masa de lucru se presară făina şi se pune prima parte din aluat. O întindem într-o foaie nu prea subţire, într-un dreptunghi .Pe mijloc vom pune cam 4 linguri din amestecul de fructe. Marginele foii le vom tăia fâşii, după cum se vede în poză. Apoi vom întoarce capătul foii, de sus, peste umplutura de fructe.
Apoi vom lua fiecare fâşie de aluat şi le vom petrece peste fructe, ca într-o împletitură.
Aşa vom proceda cu fiecare bucată de aluat. Le punem în tava unsă uşor cu ulei şi înfăinată. Dăm apoi la cuptorul de dinainte încins, cam 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.
Când sunt gata, le pudrăm cu zahăr pudră şi ne putem bucura de un desert delicios!