Reţete de la cititori: Tort cu două creme - Cristina Maria Trifu

Ultima actualizare:

Preparare

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Separat se bat şi gălbenuşurile cu zahărul, 2 linguri de ulei şi esenţa de vanilie. Într-un bol se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile, se toarnă şi făina amestecată cu praful de copt, în ploaie. Se toarnă compoziţia rezultată într-o formă rotundă de blat, cu fund detaşabil, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor timp de 30 minute la foc mediu. Se scoate blatul din formă, se lasă la răcit şi apoi se taie în 3 părţi egale, după care se însiropează pe fiecare parte cu un sirop făcut din: 200 ml apă, zahăr şi esenţă de rom.Budinca de căpşuni: într-o farfurie se toarnă praful de budincă de căpşuni şi se amestecă cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la încălzit şi se toarnă amestecul peste lapte. Se mai lasă să fiarbă timp de 5 minute, timp în care se amestecă continuu. Se lasă câteva minute la răcit.Crema fără fierbere: într-un bol se pune praful de cremă instant, 200 ml lapte şi 4 linguri zahăr. Se mixează timp de 5 minute, trebuie să rezulte o cremă mai vârtoasă. Se dă la rece.Pe un platou se aşează primul strat de blat, peste care se toarnă budinca de căpşuni. Se aşează apoi al doilea strat de blat, peste care se întinde crema fără fierbere. Se aşează şi cel de-al treilea strat de blat. Tortul se îmbracă într-o glazură de ciocolată obţinuată astfel: într-o crăticioară se topeşte crema de Finetti cu 2 linguri de lapte. Se lasă pe foc 5 minute după care se toarnă pe tort. Se poate decora cu frişcă şi fructe după preferinţă. Se dă la rece timp de cel puţin 2 ore.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net