Reţete de la cititori: Tort Căluţ - Adriana Szerepi
crema de visine si iaurt: 250 ml iaurt cu visine, 1 compot visine, 1 plic gelatina granulata, 5 linguri zahar pudra, 200 ml frisca . iaurtul se amesteca cu zaharul pudra apoi hidratam gelatina cu 5 ling apa si o topim pe abur, visinele se desfac de samburi si se lasa la stors. batem frisca tare. se adauga gelatina catre iaurt apoi se amesteca cu frisca iar la urma se pun visinele fara samburi stoarse de zeama.crema de ciocolata: 200 g ciocolata amaruie, 200 smantana dulce, 200 ml frisca, 2 linguri fulgi de ciocolata. ciocolata se pune la topit cu smantana dulce pe baie de abur. cand e topita se lasa la racit si se da la frigider 1 ora buna. cand crema este racita complect se mixeaza si se adauga frisca batuta si fulgii de ciocolata.eu pt a evita riscul de a se lasa frisca folosesc intaritor de frisca.blatul l-am insiropat cu siropul compotului de visine. am taiat blatul in 2 foi apoi l-am impartit in jumatate si am suprapus 1 strat de crema, unul de blat alternand cremele. am imbracat tortul in pasta de zahar. ornamentele sunt tot din pasta de zahar facute de mine.