Reţeta câştigătoare de la cititori: Plăcinta turceasca- Damaris Adomnicăi
Ultima actualizare:
Preparare: Brânza se rade sau se zdrobeşte fin, şunca se taie cubuleţe foarte mici şi se amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Compoziţia trebuie să fie destul de fluidă.În tava unsă bine cu ulei se aşează 2-3 foi. Cea de deasupra se unge uşor cu ulei. Se pune un strat de umplutura după care se rade caşcaval. Se continuă la fel, alternand câte 2-3 foi cu compoziţia , pînă se obţin 4 straturi de foi şi 3 de umplutură (depinde şi de dimensiunea tăvii). Ultimul strat trebuie să fie de foi. Se unge uşor cu ulei suprafaţa. Cu un cutit bine ascuţit, se taie pătrate. Se bate bine oul şi se unge deasupra placinta, apoi se presară susanSe introduce în cuptorul preîncins la 190 de grade şi se coace 45-50 de minute.