Reţete de la cititori: Clătite cu dulceaţă - Andreea Rădulescu
Ultima actualizare:
Pentru umplut: 1 borcan dulceaţăSe sparg ouăle într-un bol. Se adaugă tot zahărul, esenţa de vanilie, iaurturile, coaja de la lămâie, uleiul şi laptele şi se amestecă cu ajutorul unui tel. Apoi adăugăm din făină şi apă pe rând amestecând continuu cu telul, cu grijă să nu facă făina cocoloaşe. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână grosuţă. Ungem cu ulei (cu ajutorul unui şerveţel) tigaia încinsă şi punem puţin pe foc, apoi turnăm un polonic din compoziţie. După ce se rumeneşte pe margine, întoarcem clătita (din mişcarea tigăii sau cu o paletă) şi o mai lăsăm puţin şi pe partea cealaltă. Repetăm până terminăm compoziţia. Se servesc după preferinţe. Eu am folosit dulceaţă făcută în casă din ananas, smochine şi kiwi.