Reţete de la cititori: Cremă de frişcă cu zmeură – Dana Szocs
Am pus într-o crăticioară la foc frişca lichidă împreună cu zahărul şi am lăsat până a dat în clocot, am adăugat apoi şi esenţa de vanilie. Într-un castronel am înmuiat în apă rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o, am scurs-o puţin de excesul de apa şi apoi am adăugat-o peste frişcă, am mai lăsat să dea un clocot, apoi am stins focul.
Am trecut printr-o sită fină tot amestecul luat de pe foc, apoi l-am aşezat într-o tava de chec, pe mijloc am pus câteva bucăţi de zmeură întregi şi am dat la frigider să se răcească bine.
Pentru coulis-ul de zmeură, am zdrobit zmeura rămasă şi am trecut-o printr-o sită pentru a elimina seminţele,apoi pulpei de zmeură rezultate i-am adăugat 50 gr zahăr şi am amestecat bine. După ce crema s-a răcit şi întărit complet, am răsturnat-o pe un platou şi la servire am tăiat felii ca şi la un tort. Am servit apoi crema de frişcă cu coulis de zmeura…Poftă mare!