O reţetă de la cititori: Prăjitură «Televizor» – Stela Predescu
Blatul:6 ouă,6 linguri de zahăr praf,6 linguri de făină,o linguriţă de praf de copt
Cremă:500 ml lapte,2 plicuri budincă de vanilie,250 g unt,150 g zahăr
Pentru decor: ciocolată menaj.Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi se prepară un aluat fraged, se lasă o jumătate de oră apoi se întind două foi pe hârtia de copt.
Blatul:Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi se freacă gălbenuşurile cu zahăr. Adăugăm albuşurile bătute spumă şi făina în ploaie (în prealabil am amestecat-o cu praful de copt) şi se coc pe dosul tăvii.
Cremă:Preparăm budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj încorporând şi zahărul. Răcim budinca şi avem grijă să amestecăm tot timpul pentru a nu prinde crustă.Separat frecăm untul şi adăugăm treptat câte o lingură de budincă având grijă să nu se taie crema. Dacă păţim acest lucru o putem repara punând-o deasupra unui vas cu apa fierbinte pe aragaz.
Montarea prăjiturii: Aşezăm prima foaie, peste ea jumătate din cremă. Acoperim cu blatul cealaltă jumătate din cremă şi cea de-a doua foaie.Putem păstra două linguri de cremă pentru a unge a doua foaie apoi decorăm prăjitura cu ciocolata menaj pe care o topim în cuptorul cu microunde. Cu ajutorul furculiţei facem nişte urme care să dea un aspect marmorat glazurii.Mod de servire: Lasăm prăjitura la rece câteva ore după care o putem tăia sub diferite forme.